7 janvier 2011

Un pauc de cinemà

    En qualitat de Francés, participèri al mes de novembre a una manifestacion plan particulara a Tübingen. S'agís del Festenal internacional del film francofòn. Èra ongan d'efièch la vint-e-setena edicion d'aqueste festenal. Tübingen manten uèi encara fòrça relacions amb França puèi que la vila èra situada dins la zòna d'ocupacion francesa de 1949 fins a la reunificacion d'Alemanha en 1990.
    Aguèri doncas l'oportunitat de veire un film intitolat L'Italien. Èri a la debuta un pauc reticent perque aviái ja vistes de films d'Olivier Baroux amb Kad Merad coma actor principal. E per èsser onèst, aviái trobats aqueles films sens granda valor. Es mai que mai lo cas de Safari. Mas ma suspresa amb aqueste film nòu foguèt granda e agradiva. L'umor i es fòrça mens pesuc e de tèmas actuals coma l'estatut dels estrangièrs en França a l'ora d'ara i son tractats. Se pòt doncas comprene un messatge vertadièr darrièr las sequéncias umoristicas.
Vos conselhi par acabar aqueste film que faguèt veraiament rire la sala tota. Es ben la  pròva que los Alemands son lepets de l'umor francés que per un còp es pas ridicul.



2 commentaires:

  1. adieu natan. E osca per ton comentari per lo cinèma. Ieu, trape que lei films francés ara son fachs per la television...

    RépondreSupprimer